Учитавање

Центар за хемодијализу у Старој Пазови ради већ 12 година: Најсавременија опрема и лекови

Центар за хемодијализу у Старој Пазови ради већ 12 година: Најсавременија опрема и лекови

Центар за хемодијализу у оквиру Дома здравља у Старој Пазови постоји већ 12 година и тачно 19. марта 2012. почео је са радом.

Био је то озбиљан подухват.  Претходило је реновирање старе зграде, од једне италијанске фирме је добијена донација 15 апарата а међу прва три лекара били су др Бошко Степановић, као  први начелник службе, и др Ђорђе Инђић и др Светлана Дудић, садашња начелница Центра и директорка Дома здравља др Јован Јовановић Змај. Комплетно особље је морало  да буде обучено за рад са најтежим бубрежним болесницима.

У претходних 12 година кроз Центар за хемодијализу у Старој Пазови прошло је око 150 пацијената. Тренутно их има 45,  подељени су у четири групе а на дијализу која траје по 4 сата долазе сваки други дан стално су под надзором медицинског особља.

Током година лекари и медицински техничари се непрекидно усавршавају, али улаже се и у опрему. Претходни период бележи велики напредак, развијају се нове технике и приступи дијализи а старопазовачки Центар за хемодијализу је у складу са тим обнављао опрему и користи најсавременије лекове.

У наредном периоду ће се сигурно обнављати апарати, уз сав потрошни материјал пратећи светске трендове  са циљем да се пацијентима пружи потребна медицинска нега а такође је у плану проширење Центра за хемодијализу у Старој Пазови, јер нажалост повећава се број бубрежних болесника.

ВРХ