Учитавање

Служба за хемодијализу

Служба за хемодијализу

Служба у свом саставу има три лекара, десет медицинских сестара - техничара, два електроничара и два хигијеничарке. Служба обавља дијагностику и лечење болесника на хемодијализи применом најсавременије технологије, терапијских и превентивних поступака. Рад се одвија у две смене.

 

Начелник службе: др Светлана Дудић
Надзорна сестра: Душанка Тепша - виша медицинска сестра

 

Саветовалиште за дијабетес

Саветовалиште за дијебетес постоји због пацијената оболелих од дијабетес меллитуса, и омогућава има да се боље упознају са својом болешћу, да буду метаболички боље регулисани и да буду упознати са начинима превенције компликација ове болести.

Саветовалиште за пацијенте оболеле од дијебетес мелитуса који су на инсулинској терапији води Др Светлана Дудић, специјалиста интерне медицине. У саветовалишту се поред прегледа и евентуалне корекције терапије, ради и мерење гликемије и ХбА1ц. Прегледи се заказују електронским путем бирањем термина од стране изабраног лекара.

Саветовалиште за пацијенте оболеле од дијебетес мелитуса који су на оралној терапији води Др Биљана Грубић-Дедијер, специјалиста опште медицине и исхране. Саветовалиште ради сваке друге среде 7:30-13:00х у 5.ординацији на првом спрату амбуланте у Старој Пазови. Прегледи се заказују лично или путем телефона. У саветовалишту се мери висина, тежина, обим струка, артеријска тензија, гликемија и процењује процент масноћа у телу. Прегледају се стопала и пацијент упућује код офталмолога ради прегледа очног дна.

Саветовалиште поред прегледа подразумева и индивидуални и групни здравствено-васпитни рад који садржи саветовање о самој болести, саветовање о исхрани и физичкој активности, израду индивидуалног плана исхране и корекцију терапије.

 

Контакт информације

Tелефон: 022/310-721

 

Радно време службе

Понедељак Уторак Среда Четвртак Петак Субота Недеља
06:30 - 18:30 06:30 - 18:30 06:30 - 18:30 06:30 - 18:30 06:30 - 18:30 06:30 - 18:30 --
Пауза: --
ВРХ