Учитавање

Служба Хитне помоћи отворена у Старим Бановцима

Служба Хитне помоћи отворена у Старим Бановцима

Нови Бановци, Стари Бановци, Белегиш и Сурдук представљају спојена насеља поред Дунава у старопазовачкој општини са укупно 15.000 становника. Велики проблем им представља то што је први пункт Хитне помоћи у 8 км удаљеној Старој Пазови. Управо због тога, данас је отворена служба Хитне помоћи у Старим Бановцима у присуству председника Општине Ђорђа Радиновића, као и директорке ДЗ Др Светлане Дудић.

Овај пункт ће бити на располагању грађанима радним данима од 19 до 7 часова а недељом 24 часа.  Овај корак значајан је за све грађане општине Стара Пазова јер ће радом службе бити покривено читаво Подунавље. Такође, на овај начин ће бити значајно растерећене службе хитне помоћи у Старој и Новој Пазови које су до сада биле задужене за сва места у Општини.


Нова служба Хитне помоћи опремљена је најсавременијом медицинском опремом и возним парком, што омогућава стручним тимовима да пруже хитну медицинску негу на лицу места, као и транспорт пацијената до болница уколико је то неопходно. Пункт ће чинити по три лекара, техничара и возача. Ово је од великог значаја јер свака секунда може бити пресудна у хитним ситуацијама.

Служба Хитне помоћи отворена у Старим Бановцима - ТВ прилог

ВРХ