Учитавање

Сезона грипа и прехлада

Сезона грипа и прехлада

Сезона грипа и прехлада сваке године ставља здравствене установе пред изазов. Повећан број пацијената који се јављају са симптомима респираторних обољења често изазива питање доступности лекара у здравственим установама. Ових дана чекаонице Домова здравља у општини Стара Пазова пуне су суграђана који се јављају са различитим тегобама.

“Такође се и наши запослени разбољевају и свакако да је смањен број наших здравстевних радника, али ми се увек трудимо да изађемо у сусрет и да прерасподелимо раднике на одговарајућа радна места”, рекла је др Светлана Дудић, директорка ДЗ “Др Јован Јовановић Змај”.

У последњих годину дана, од када је др Светлана Дудић на челу Дома здравља запослено је 47 особа на неодређено време.

“По одлуци Владе Републике Србије, као и уз помоћ Министарства, РФЗО-а, Покрајинског секретаријата за здравство али и локалне самоуправе, ми смо успели да обезбедимо довољан број радника у нашем Дому здравља. Ми смо послали одређен број и послаћемо још људи на специјализацију, тако да ће свакако бити неопходно да зановимо поново кадар, и увек смо у потрази за новим младим лекарима и за медицинским сестрама-техничарима”, додала је директорка.

У ДЗ "Др Јован Јовановић - Змај" укупно је запослено 357 радника, лекара, медицинских сестара – техничара, и немедицинског особља.

ВРХ