Учитавање

Повећан број пацијената у хитној помоћи у Старој Пазови због високих температура

Повећан број пацијената у хитној помоћи у Старој Пазови због високих температура

Служба хитне медицинке помоћи Дома здравља "Др Јован Јовановић Змај" у Старој Пазови ових дана очекивано има доста посла. Лето је донело превисоке температуре, жива у термометру достиже и до 40 степени. Телефон звони константно, што због изласка на терен што због савета лекара. Тропски талас не прија ни младима ни старима а свакако из куће не треба излазити без преке потребе.

Др Вишња Милковић, начелница Службе хитне помоћи старопазовачког Дома здравља каже да је помоћ углавном потребна старијим особама, које се баш и не придржавају препорука током тропских врућина. Број пацијената је повећан, дневно и до 10 људи а углавном се жале на вртоглавицу, мучнину, главобољу, малаксалост, слабост... Основне препоруке лекара су да расхладите просторије у којима живите, отварајте прозоре ноћу. Не излазите између 10 и 17 часова напоље. Моле се родитељи да не изводе децу напоље јер су они осетљивији на високе температуре него одрасли.

Не заборавите да у овим данима пијете доста течности и једете калоријски мање вредну храну. Ако баш морате на сунце, обуците се адектватно и не излазите из куће без заштитног фактора.

Већи број пацијената у хитној служби због високих температура - ТВ прилог

ВРХ