Учитавање

Почела вакцинација против сезонског грипа

Почела вакцинација против сезонског грипа

У свим домовима здравља у Србији данас је званично почела вакцинација против сезонског грипа. Дому здравља "Др Јован Јовановић - Змај" у Старој Пазови дистрибуирана је довољна количина четворовалентне вакцине а исту је могуће примити у амбулантама у свим насељима општине Стара Пазова.

„Тренутно имамо 2500 доза вакцина, у односу на прошлу годину где је дато око 2200, с тога мислим да имамо коректан број доза. Свакако, тај број ће се повећати уколико буде потребе. Дозе су дистрибуиране свуда подједнако, тако да заиста нема потребе за стварањем гужва нити панике, јер ће бити довољно доза за све наше пацијенте“, нагласила је др Светлана Дудић, директорка ДЗ Др Јован Јовановић Змај.

Процедура за добијање вакцине је веома једноставна. Сви они којима се препоручује вакцинација, а то су пацијенти старији од шест месеци са хроничним болестима, труднице, здравствени радници и запослени и корисници геронтолошких центара, као и старији од 65 година, треба да се јаве свом изабраном доктору како би након обављеног прегледа добили термин а потом и обавили вакцинацију.

И ове године вакцинација против грипа спроводи се вакцином која има шири спектар и бољи учинак, јер укључује два соја вируса грипа типа "А" и два соја вируса грипа типа "Б" за које се очекује да доминирају током сезоне.

Почела вакцинација против сезонског грипа - TВ прилог

 

ВРХ