Учитавање

Акција Дома здравља поводом Међународног дана патронажних и медицинских сестара

Акција Дома здравља поводом Међународног дана патронажних и медицинских сестара

Дом здравља Др Јован Јовановић Змај на Тргу Др Зорана Ђинђића организовао је данас акцију  поводом Међународног дана бабица који је био 05. маја и Међународног дана медицинских сестара који се обележава 12. маја. У оквиру ове акције грађани су на њиховом штанду могли да провере здравствено стање, да измере крвни притисак и шећер у крви, али и да добију корисне савете.

Читава ова недеља посвећена је сестрама како акушерским тако и медицинским.Њихов рад је значајан за систем здравствене заштите како у Србији тако и у свету. У нашој земљи у систему здравствене заштите ради преко 120.000 здравствених радника.

Дом здравља Др Јован Јовановић Змај броји око 200 медицинских сестара и техничара који свакодневно воде бригу о пацијентима.

Ови датуми треба да послуже као повод да им се ода признање за напоре које улажу у своју професију, али и да се апелује на сва владина тела и одговарајућа министарства да предузму потребне кораке да се ове професије заштите и запосли што већи број квалификованих стручњака и да се обезбеде средства за њихово стручно усавршавање и константан развој.

ВРХ