Јавни час о безбедности у саобраћају
17.04.2015 -

Општина Стара Пазова, односно Савет за безбедност саобраћаја, уз подршку Полицијске станице, Дома здравља "Др Јован Јовановић Змај" и Канцеларије за младе је 17.04.2015. године организовао едукативну манифестацију под називом "И бицикл је безбедан ако поштујеш правила". На Тргу Др Зорана Ђинђића за децу основношколског узраста одржан је јавни час о безбедности у саобраћају којем су присуствовали ученици старопазовачких основних школа а у практичном делу је скренута пажња на најчешће грешке које праве бициклисти или возачи аутомобила чиме се угрожава безбедност у саобраћају. Манифестација је одржана са циљем подизања свести становништва о значају безбедности у саобраћају за све учеснике, са нарочитом нагласком на учеснике који користе бицикл као превозно средство.

О томе како треба пружити прву помоћ особи која је пала са бицикла говорила је Васиљевић Драгана - специјалиста струковна медицинска сестра јавног здравља.

Цео документ можете погледати ovde

Светски Дан здравља 7. април
07.04.2015 -

Светски Дан здравља прославља се 7.априла сваке године, односно на дан када се обележава рођендан Светске здравствене организације основане 1948.године. Ове године тема Дана здравља је здравствена исправност хране, са слоганом "Колико је ваша храна безбедна? Безбедност хране од њиве до трпезе"

Приступ довољним количинама здравствено безбедне и квалитетне хране представља основ за одржање живота и очување доброг здравља. Небезбедна храна представља храну која садржи штетне бактерије, вирусе, паразите, или штетне хемијске супстанце.

Цео документ о безбедности хране можете погледати ovde

Детаљније

Недостатак специјалиста у Дому здравља
31.03.2015 -

У последње четири године из старопазовачког Дома здравља, углавном у заслужену пензију, отишло је 15 лекара специјалиста, а на њихово место требало би да дођу млади лекари који су тренутно на специјализацији. Од 13 специјализаната, колико их тренутно има Дом здравља, два педијара и психијатар долазе са специјализације у мају, а до краја године се у старопазовачки Дом здравља враћају и два лекара са специјализације из области стоматологије.

Разговор са в.д. директором др Александром Омеровићем можете погледти ovde

Светски дан борбе против туберкулозе
24.03.2015 -

Светски дан борбе против туберкулозе Светска здравствена организација обележава у сећање на 24. март 1882. године, када је др Роберт Кох објавио своје откриће: бацил туберкулозе. У то време од туберкулозе је умирао сваки седми становник Сједињених Америчких Држава и Европе. Зато је ово представљало најзначајнији корак у контроли епидемије и сузбијању ове тада веома смртоносне болести.Светски дан борбе против туберкулозе је ове године посвећен глобалним напорима да се пронађе, лечи и излечи свака особа која не добија адекватну и потребну негу, те да се убрзају акције чији је циљ искорењивање туберкулозе. Тема овогодишње кампање је "Пронађи и лечи туберкулозу".

О овој теми је за РТВ Стара Пазова говорио др Тоде Војводић специјалиста пнеумофтизиологие.Прилог можете погледати ovde

Детаљније

Три године центра за хемодијализу
19.03.2015 -

Центар за хемодијализу Дома здравља Др Јован Јовановић Змај је обележио три године од почетка рада. Савремени хемодијализни центар почео је са радом 19. марта 2012. године уз велико ангажовање локалне самоуправе, старопазовачког Дома здравља и Владе Италије, која је обезбедила 15 савремених апарата за хемодијализу. Данас се у њему дијализира 40 бубрежних болесника са територије општина Стара Пазова и Инђија.Вршиоц дужности директора Дома здравља др Александар Омеровића рекао је да је за ову годину у плану занављање опреме и стална стручна едукација запослених. Поводом трогодишњице рада, Центар за хемодијализу је посетио Колегијум старопазовачког Дома здравља.

ТВ прилог можете погледти ovde

Март - месец борбе против рака
18.03.2015 -

У оквиру Календара јавног здравља, март је месец када се обележава кампања "Март-месец борбе против рака". Малигни тумори су, после болести срца и крвних судова, најчешћи узрок умирања како у свету тако и у нашој земљи.&нбсп;

Према подацима Дома здравља Др Јован Јовановић Змај у старопазовачкој општини приметан је пораст броја малигних обољења свих органа. У последње четири године удвостручен је број оболелих од карцинома, рекао је вршилац дужности директора др Александар Омеровић истакавши да је 2010. године 213 људи оболело од малигних тумора, а у 2014. години малигна обољења регистрована су код 408 пацијената.

Епидемиолошке карактеристике малигних тумора у Србији можете прочитати ovde

Детаљније

Још један офтамолог у Дому здравља
10.03.2015 -

У циљу унапређења и побољшања квалитета здравствене заштите грађана, у Дому здравља Др Јован Јовановић Змај у Старој Пазови почео је да ради још један очни лекар.Поред докторке Данице Анђић, са пацијентима ће два пута недељно, средом и суботом, радити др Јелица Пантелић, специјалиста офталмологије која ради на Очној клиници у Београду, Уколико буде потребе за већим бројем долазака др Пантелић ће бити додатно ангажована

Разговор са в.д. директором др Александром Омеровићем можете погледти ovde

Обавештење за пацијенте
27.01.2015 -

Обавештавају се пацијенти да почевши од 02. фебруара 2015. године до 04. маја 2015. године неће радити др Јасмина Бурсаћ, спец. радиологије обзиром да је упућена на едукацију из подручја мамографије и ултразвучне дијагностике дојке.

Ултразвук абдомена обављају лекари опште медицине у складу с распоредом, а обезбеђен је и рад др Ане Орлов, спец. радиологије - три пута недељно (само за одређене категорије пацијената) и то:

- Понедељак и среда од 08.00 часова

- Петак од 14.00 часова

Захваљујемо на разумевању.