Вакцинација
07.10.2015 -

У Дому здравља 08.10.2015 године почиње бесплатна вакцинација против сезонског грипа. Дом здравља "Др Јован Јовановић Змај" је и ове године добио 1.200 доза бесплатних вакцина против грипа, што је сасвим довољна количина да сви који имају потребу за вакцинацијом буду вакцинисани. Право на бесплатну вакцину имају хронични болесници, особе старије од 65 година и пацијенти који имају неко обољење које носи са собом ризик уколико оболе од грипа. Пацијенти ће моћи да приме вакцину искључиво уз налог изабраног лекара.

Прилог о вакцинацији можете погледати ovde.

Унапређење међусобне сарадње Дома здравља и Центра за социјални рад
07.10.2015 -

Дана 07.10.2015. године са почетком у 10,00 часова у Дому здравља "Др Јован Јовановић Змај" Стара Пазова одржан је заједнички састанак представника Дома здравља и представника Центра са социјални рад Стара Пазова са темом:

Унапређење међусобне сарадње у циљу даљег подизања нивоа квалитета пружања услуга корисницима социјалне и здравствене заштите.

Састанку су присуствовали директори обе институције са својим сарадницима - директор Дома здравља др Александар Омеровић и директор Центра за социјалани рад Милан Суботић.

Међусобна сарадња, тимски рад и унапређење свих елемената омогућиће још квалитетније пружање услуга пацијентима Дома здравља који су истовремено и корисници услуга Центра за социјални рад.

Лумбални синдром - вежбе и савети за здрава леђа
23.09.2015 -

Дана 22.09.2015 у превентивном центру у оквиру редовних активности превенције професионалних обољења ,одржано је интерно предавање на тему :

Лумбални синдром - вежбе и савети за здрава леђа.

Предавач је био: Виши физиотерапеут Мирослав Фаркаш.

Заштита од великих врућина
11.08.2015 -

Последњих година уочава се тренд пораста температуре у летњем периоду што утиче на здравствено стање становништва.Правовремено предузете превентивне мере могу смањити број оболелих и умрлих од врућина, што значи да треба бити спреман за ублажавање могућих негативних последица по здравље и правовремено деловати. Све време док трају велике врућине придржавајте се препорука локалних здравствених установа које информишу јавност путем медија (радија, ТВ, интернета).

Које су препоруке за заштиту од великих врућина можете прочитати ovde.

Прилог је написала Васиљевић Драгана - специјалиста струковна медицинска сестра јавног здравља.

Светска недеља дојења
07.08.2015 -

Ове године тема Светске недеље дојења је: "Нека и маме које раде доје". Ова акција од стране Светске алијансе за дојење посвећена је заједничкој глобалној акцији за подршку женама које доје на радном месту. Ма где радила, мајци која доји своју бебу, потребно је да има могућности и подршку радне околине.

Циљ је јачање друштвене свести о значају и предностима дојења и да се обезбеди подршка дојењу, а тиме унапреди и заштиту здравља мајке и детета.

Више о овој акцији можете прочитати ovde. Прилог је написала Васиљевић Драгана - специјалиста струковна медицинска сестра јавног здравља.

Реконструкција крова Дома здравља
24.07.2015 -

Реконструкција кровова на главним зградама Дома здравља у Старој и Новој Пазови требало би да буде обављена током лета. Поступак јавне набавке радова на поправци крова на згради у Старој Пазови је у току.Поред поправке крова, у Новој Пазови је у плану реконструкција гинеколошког одељења, стоматологије и додатних ординација које су везане за ултразвучни кабинет и психијатријску ординацију.

Разговор са директором Дома здравља др Александром Омеровићем можете погледти ovde.

Едукацјиа запослених у Дому здравља
09.07.2015 -

Поред пружања здравствених услуга, у Дому здравља "Др Јован Јовановић Змај" велика пажња се поклања стручном усавршавању и континуираној едукацији запослених. Др Јасмина Бурсаћ, специјалиста радиологије вратила се са тромесечне едукације из области мамографије и ултразвучне дијагностике дојке и већ ради са пацијентима.Др Бурсаћ сада ради комплетну и целокупну радиолошку дијагностику, радиолошке и ултразвучне прегледе, превентивне прегледе, скрининг и дијагностичку мамографију дојке.

Више о овој теми можете можете погледатиovde.

Данас је Светски дан заштите животне средине
05.06.2015 -

Светски дан заштите животне средине обележава се данас, а низом манифестација људи широм планете уједињено ће деловати како би обезбедили чистију, зеленију и сјајнију будућност за себе и будуће генерације. У Србији ће поводом Светског дана заштите животне средине бити организоване бројне активности и манифестације, којима ће бити скренута пажња најшире јавности на значај и потребу очувања здраве животне околине. Тема овогодишњег Међународног дана заштите животне средине је "Седам милијарди снова, једна планета, конзумирај пажљиво".

Више о овој теми можете можете погледати ovde.