Конференција за новинаре у Дому здравља
22.12.2015 -

Данас је у Дому здравља у Старој Пазови одржана конференција за новинаре на којој су директор Дома здравља др Александар Омеровић, главна сестра Слађана Грујић и пи-ар установе Далибор Кујунджић сумирали све постигнуто у години на измаку и најавили новине у идућој години. Као највећи успех споменута је акредитација Дома здравља. Споменуте су и бројне инвестиције на свим објектима Дома здравља, од грађевинских радова на свих 9 амбуланти и 16 објеката и проширења служби до набавке нових апарата од којих је као најважнији истакнут нови рендген апарат вредности 5 милиона 850 хиљада динара.

За идућу годину најављена је и реорганизација службе хитне помоћи као и систематизација радних места по новом закону о одређивању максималног броја запослених у јавном сектору.

Дом здравља „ДР ЈОВАН ЈОВАНОВИЋ ЗМАЈ“ прославио Дан установе
07.12.2015 - Зоран Милић

Завршетак једне успешне године

Много је разлога за задовољство у колективу Дома здравља "Др Јован Јовановић Змај" у Старој Пазови. Година на измаку отпочела је сертификатом о акредитацији којом је половином јануара потврђена висока позиционираност установе у здравственом систему Србије, а настављена акцијама у сарадњи са локалном самоуправом, којима је, како реконструкцијом објеката, тако и технолошким осавремањавањем, квалитет здравствене заштите континуирано подизан на виши ниво. Како и доличи савременој, модерној и функционалној установи која у великој мери одговара захтевима времена и потребама становништва,половином новембра је обележена и еснафска слава Дан Светих Врача Козме и Дамјана а почетком децембра ( 04.12.) и Дан установе, који је некад давно везан за име једног великог човека, лекара и правника, дечијег песника, доктора Јована Јовановића Змаја, и традиционално се једнако радосно обележава као и слава. Дан установе је био прилика да се велики део колектива, наравно изузимајући оне на радним местима, опусти, провесели и дружи са гостима и пословним сарадницима, својим пензионерима, представницима локалне самоуправе и институција, али и да се сарадницима,као и онима који су у установи провели дужи низ година, уруче захвалнице.

Детаљније

Светски дан борбе против сиде
01.12.2015 -

Данас је Светски дан борбе против АИДС. Агенција Уједињених нација за борбу против те неизлечиве болести (УНАИДС) саопштила је да је 2014. године у свету регистровано 36,9 милиона људи који живе са вирусом ХИВ.У Србији је број људи који живе са вирусом ХИВ повећан и тренутно је око 3.000 људи ХИВ позитивно. Процене Агенције и Светске здравствене организације су да у Србији има исто толико људи који још не знају да су инфицирани. У општини Стара Пазова регистрованих је 12 ХИВ позитивних. ХИВ је главни јавно здравствени изазов у свету, јер сви оболели нису регистровани, а Србија спада у земљу са изузетно ниском стопом тестирања, што показује и данашње тестирање у Старој Пазови, када су се тестирале само две особе, а оба теста су била негативна.

Prilog.

КАМПАЊА САВЕЗА УДРУЖЕЊА ЗА ПОМОЋ МНРО У АП ВОЈВОДИНИ
24.11.2015 -

На иницијативу Удружења за помоћ МНРО Стара Пазова а у организацији ДЗ "Др Ј.Ј.Змај" Стара Пазова, дана 04.11.2015., одржан је састанак посвећен подизању свести локалних заједница о особама са инвалидитетом, спречавању дискриминације, побољшању комуникације међу људима, упознавању са локалним системима подршке и представљању Савеза удружења за помоћ МНРО у АП Војводини.

Учешће у раду скупа узели су : представници Савеза удружења за помоћ МНРО у АПВ - Тим за јавно заступање; представница Удружења за помоћ МНРО Стара Пазова - председник Јелисавац Снежана, представница Локалне самоуправе - координатор ИРК Стојковић Барјактаревић Драгана и представници ДЗ "Др Ј.Ј.Змај" Стара Пазова - директор Омеровић др Александар, педијатар Пешић др Мирјана, логопед Грабовица Маријана, патронажна сестра Николин Снежана и социјални радник Поповић Верица.

Учесници скупа су упознати :са проблемима родитеља деце са сметњама у развоју, са улогама удружења у процесу оснаживања родитеља и са поступањима медицинских радника у првим моментима детекције сметње у развоју код новорођенчета, са радом ИРК општине Стара Пазова и радом Удружења за помоћ МНРО Стара Пазова.

Више информација о овој теми можете погледади ovde.

Прилог припремила Дипл.социјални радник Верица Поповић.

Здравствени радници Дома здравља
14.11.2015 -

Верски обред и чин сечења славског колача обавио је Зоран Ерић, свештеник при храму Покрова Пресвете Богородице у Старој Пазови, пожелевши слављеницима да остану на путу својих заштитника и да се у раду руководе принципима којима су се они руководили.

Директор Дома здравља др Александар Омеровић је поручио да мисија Светих Врача Козме и Дамјана није завршена окончањем њиховог земаљског живота, она се наставља кроз рад свих нас и зато у овој професији прво и основно мора да буде оно за шта су се залагали Козма и Дамјан, да никад нека материјална добит или интерес не буду у мислима, већ давање и даривање знања на добробит и телесну и духовну радост и оздрављење. Др Александар Омеровић је у свом обраћању истакао да ово није само слава лекара, јер лекари не би могли радити то што раде, да није медицинских сестара и медицинског особља.

Скромна свечаност уприличена је у главном објекту Дома здравља у Старој Пазови.

Прилог можете погледати ovde.

Поклон фолклорног ансамбла ДУКАТ Дому здравља
12.11.2015 -

Стоматолошка амбуланта дома здравља у Новој Пазови добила је нову хелио ЛЕД лампу. Апарат је поклон ФА Дукат из Старе Пазове, који је средства за ову намену сакупио на овогодишњим Стелиним данима и овај мали допринос здравству биће вечита успомена на млади живот докторке Стеле Гундељ, рекла је Светлана Рудић, уметнички руководилац ансамбла и истакла, да је поклон уручен у праве руке, јер ће га користити др Војин Кремић, дугогодишњи Стелин партнер на сцени. Директор Дома здравља др Александар Омеровић нагласио је, да није битна ни количина новца, ни величина апарата, већ што је једно лепо сећање и добробит пацијената и овом приликом уручио ФА Дукат захвалницу.

Прилог можете погледати ovde.

Дечја недеља у Дому здавља
16.10.2015 -

Од 05.10.2015. до 11.10.2015., у Дому здравља " Др Ј.Ј.Змај" Стара Пазова обележена је је Дечја недеља.

Ове године мото Дечје недеље је био " Подршка породици - најбоља подршка деци". У складу са мотом Дечје недеље а полазећи од Права саваког детета на највиши могући стандард здравља и здравствене заштите ( Коневенција о правима детета, Генерална скупштина УН,20.новембар 1989.) и од обезбеђивања једнакости деце у доступности и коришћењу здравствене заштите ( Национални план акције за период до 2015.), тим Дома здравља " Др Ј.Ј.Змај" Стара Пазова ( кога сачињавају запослени у Специјалистичким консултативним службама, Служби за здравствену заштиту школске деце са саветовалиштем за младе, Центру за превенцију, Главна сестра Дома здравља и социјални радник ), реализовао је План обележавања Дечје недеље у установи. Реализација плана се одвијала кроз јавно информативни рад, индивидуални рад са родитељима и старатељима деце, теренске посете породицама и кроз пријем на Дан отворених врата у установи.

Дипл.соц.радник Верица Поповић

План обележавања Дечије недеље можете погледати ovde.

Светски дан менталног здравља
10.10.2015 -

Потреба за позитивним менталним здрављем је свеопшта и односи се на све нас.Веома је важно да се осмисле и уведу програми за унапређење менталног здравља младих, узраста 14-18 година, који би утицали на јачање самопоуздања и самим тим последично утицали на смањење учесталости болести зависности, пушења и алкохолизма код младе популације.

Унапређење менталног здравља и даље остаје најнеразвијенија област у сфери промоције здравља, без обзира што постоји свест да нема здравља без доброг менталног здравља. Позитивно ментално здравље укључује самопоуздање, способност решавања проблема и сврсисходну адаптацију на сваки ментални стрес. Унапређење менталног здравља представља групу активности усмерених ка јачању одредница менталног здравља и његовом одржавању.

Цео документ можете погледати ovde.