Здравствени радници Дома здравља
14.11.2015 -

Верски обред и чин сечења славског колача обавио је Зоран Ерић, свештеник при храму Покрова Пресвете Богородице у Старој Пазови, пожелевши слављеницима да остану на путу својих заштитника и да се у раду руководе принципима којима су се они руководили.

Директор Дома здравља др Александар Омеровић је поручио да мисија Светих Врача Козме и Дамјана није завршена окончањем њиховог земаљског живота, она се наставља кроз рад свих нас и зато у овој професији прво и основно мора да буде оно за шта су се залагали Козма и Дамјан, да никад нека материјална добит или интерес не буду у мислима, већ давање и даривање знања на добробит и телесну и духовну радост и оздрављење. Др Александар Омеровић је у свом обраћању истакао да ово није само слава лекара, јер лекари не би могли радити то што раде, да није медицинских сестара и медицинског особља.

Скромна свечаност уприличена је у главном објекту Дома здравља у Старој Пазови.

Прилог можете погледати ovde.

Поклон фолклорног ансамбла ДУКАТ Дому здравља
12.11.2015 -

Стоматолошка амбуланта дома здравља у Новој Пазови добила је нову хелио ЛЕД лампу. Апарат је поклон ФА Дукат из Старе Пазове, који је средства за ову намену сакупио на овогодишњим Стелиним данима и овај мали допринос здравству биће вечита успомена на млади живот докторке Стеле Гундељ, рекла је Светлана Рудић, уметнички руководилац ансамбла и истакла, да је поклон уручен у праве руке, јер ће га користити др Војин Кремић, дугогодишњи Стелин партнер на сцени. Директор Дома здравља др Александар Омеровић нагласио је, да није битна ни количина новца, ни величина апарата, већ што је једно лепо сећање и добробит пацијената и овом приликом уручио ФА Дукат захвалницу.

Прилог можете погледати ovde.

Дечја недеља у Дому здавља
16.10.2015 -

Од 05.10.2015. до 11.10.2015., у Дому здравља " Др Ј.Ј.Змај" Стара Пазова обележена је је Дечја недеља.

Ове године мото Дечје недеље је био " Подршка породици - најбоља подршка деци". У складу са мотом Дечје недеље а полазећи од Права саваког детета на највиши могући стандард здравља и здравствене заштите ( Коневенција о правима детета, Генерална скупштина УН,20.новембар 1989.) и од обезбеђивања једнакости деце у доступности и коришћењу здравствене заштите ( Национални план акције за период до 2015.), тим Дома здравља " Др Ј.Ј.Змај" Стара Пазова ( кога сачињавају запослени у Специјалистичким консултативним службама, Служби за здравствену заштиту школске деце са саветовалиштем за младе, Центру за превенцију, Главна сестра Дома здравља и социјални радник ), реализовао је План обележавања Дечје недеље у установи. Реализација плана се одвијала кроз јавно информативни рад, индивидуални рад са родитељима и старатељима деце, теренске посете породицама и кроз пријем на Дан отворених врата у установи.

Дипл.соц.радник Верица Поповић

План обележавања Дечије недеље можете погледати ovde.

Светски дан менталног здравља
10.10.2015 -

Потреба за позитивним менталним здрављем је свеопшта и односи се на све нас.Веома је важно да се осмисле и уведу програми за унапређење менталног здравља младих, узраста 14-18 година, који би утицали на јачање самопоуздања и самим тим последично утицали на смањење учесталости болести зависности, пушења и алкохолизма код младе популације.

Унапређење менталног здравља и даље остаје најнеразвијенија област у сфери промоције здравља, без обзира што постоји свест да нема здравља без доброг менталног здравља. Позитивно ментално здравље укључује самопоуздање, способност решавања проблема и сврсисходну адаптацију на сваки ментални стрес. Унапређење менталног здравља представља групу активности усмерених ка јачању одредница менталног здравља и његовом одржавању.

Цео документ можете погледати ovde.

Вакцинација
07.10.2015 -

У Дому здравља 08.10.2015 године почиње бесплатна вакцинација против сезонског грипа. Дом здравља "Др Јован Јовановић Змај" је и ове године добио 1.200 доза бесплатних вакцина против грипа, што је сасвим довољна количина да сви који имају потребу за вакцинацијом буду вакцинисани. Право на бесплатну вакцину имају хронични болесници, особе старије од 65 година и пацијенти који имају неко обољење које носи са собом ризик уколико оболе од грипа. Пацијенти ће моћи да приме вакцину искључиво уз налог изабраног лекара.

Прилог о вакцинацији можете погледати ovde.

Унапређење међусобне сарадње Дома здравља и Центра за социјални рад
07.10.2015 -

Дана 07.10.2015. године са почетком у 10,00 часова у Дому здравља "Др Јован Јовановић Змај" Стара Пазова одржан је заједнички састанак представника Дома здравља и представника Центра са социјални рад Стара Пазова са темом:

Унапређење међусобне сарадње у циљу даљег подизања нивоа квалитета пружања услуга корисницима социјалне и здравствене заштите.

Састанку су присуствовали директори обе институције са својим сарадницима - директор Дома здравља др Александар Омеровић и директор Центра за социјалани рад Милан Суботић.

Међусобна сарадња, тимски рад и унапређење свих елемената омогућиће још квалитетније пружање услуга пацијентима Дома здравља који су истовремено и корисници услуга Центра за социјални рад.

Лумбални синдром - вежбе и савети за здрава леђа
23.09.2015 -

Дана 22.09.2015 у превентивном центру у оквиру редовних активности превенције професионалних обољења ,одржано је интерно предавање на тему :

Лумбални синдром - вежбе и савети за здрава леђа.

Предавач је био: Виши физиотерапеут Мирослав Фаркаш.

Заштита од великих врућина
11.08.2015 -

Последњих година уочава се тренд пораста температуре у летњем периоду што утиче на здравствено стање становништва.Правовремено предузете превентивне мере могу смањити број оболелих и умрлих од врућина, што значи да треба бити спреман за ублажавање могућих негативних последица по здравље и правовремено деловати. Све време док трају велике врућине придржавајте се препорука локалних здравствених установа које информишу јавност путем медија (радија, ТВ, интернета).

Које су препоруке за заштиту од великих врућина можете прочитати ovde.

Прилог је написала Васиљевић Драгана - специјалиста струковна медицинска сестра јавног здравља.