Лекарски тим службе за хемодијализу
02.12.2011 -

Лекарски тим службе за хемодијализу Дома здравља је током месеца новембра узео учешће на едукативним курсевима нефролога Србије. Нефролошка секција СЛД је 11.11. била организатор стручног састанка у хотелу Релакс, у Ковачици, где су излагане, те разматране, увек актуалне теме у подручју нефрологије.

Едукативни курс "Улога гвожђа у терапији анемије бубрежног порекла" је одржан 25.11. у београдском хотелу Зира, у организацији Удружења нефролога Србије и нефролошке секције СЛД. Након скупа је органозован групни обилазак краљевског комплекса "Бели двор". Оба скупа били су идеална прилика да се лекари наше службе упознају са најновијим смерницама и искуствима струке, те да се представе ужој нефролошкој јавности.

Тестирање на ХИВ у Дому здравља
29.11.2011 -

Обележавање 1.децембра, Светског дана ботбе против сиде, ове године се одвија под слоганом "АКО РЕСКИРАШ,ТРЕБА ДА СЕ ТЕСТИРАШ- БОЉЕ ДА ЗНАШ". С обзиром да у Србији око 1500 особа живи са ХИВ-ом (у Срему 32, у Старој Пазови је у 2011. откривена једна ХИВ+ особа)а према проценама УНАИДС-а још око 3500 особа на зна да је инфицирано, једини начин да се открије да ли је постојао неки ризик за ХИВ инфекцију (случањи , успутни сексуални однос, не заштићен сексуални однос, више сексуалних партнера , размена прибора за наркотике, тетовирање или пирсинг нестерилним прибором) јесте тестирање на ХИВ.

Добровољно, поверљиво , анонимно, бесплатно тестирање ће се обавити 01.12.2011. у просторијама Епидемиолошке службе Дома здравља "Др Јован Јовановић Змај" у Старој Пазови од 7-12 часова.

Реновирана амбуланта у Крњешевцима
25.11.2011 -

У најмањем селу старопазовачке општине, Крњешевцима, детаљно је реновирана амбуланта Дома здравља "Др Јован Јовановић Змај".Свечано отварање је било 25.11.2011.уз присуство председника општине Стара Пазова Горана Јовића, представника Дома здравља, МЗ, пацијената и новинара.

Детаљније

ЦТГ апарат на Гинекологији
01.11.2011 -

Донацијом РОТАРY клуба Стара Пазова, на гинекологији је стављен у функцију нов ЦТГ апарат.

Хвала донаторима у име особља Дома здравља и будућих мајки.

Предавање у центру за превенцију
07.09.2011 - Свим службама дома здравља

Дана 13.09.2011 године у у превентивном центру Дома здравља "Др Јован Јовановић Змај" Стара Пазова са почетком у 14,00 часова, одржаће се предавање са темом:

МЕЛАНОМИ .

Предавач је др Милка Матијевић Дељанин, специјалиста дерматовенерологије

После предавања одржаће се вежбе из КОНИКОТОМИЈЕ И ПРЕХОСПИТАЛНОГ ЗБРИЊАВАЊА РЕСПИРАТОРНОГ ПУТА.

Предавање у центру за превенцију
26.08.2011 - Свим службама дома здравља

Дана 30.08.2011 године (уторак) у превентивном центру Дома здравља "Др Јован Јовановић Змај" Стара Пазова са почетком у 14,00 часова, одржаће се предавање са темом:

УРГЕНТНА СТАЊА У ДЕЧИЈОЈ ПУЛМОЛОГИЈИ

Преавач: др Биљана Боровац Божић, спец. педијатрије

Након предавања одржаће се вежбе из коникотомије и ендотрахеалне интубације.

Предавање у центру за превенцију
16.08.2011 -

Дана 16.08.2011 год. у 14.00 часова у просторијама Превентивног центра Стара Пазова у оквиру интерне едукације одржаће се предавање на тему :"Конвулзије".

Предавач : Ал Схаикхсалама др Хасан, спец. педијатрије.

Позивају се заинтересовани да присуствују предавању.а

Светски дан борбе против хепатитиса.
27.07.2011 -

ХЕПАТИТИС У СРБИЈИ - НЕ ОКРЕЋИ ЛЕЂА

На 63. Скупштини Светске здравствене организације одлучено је да 28. јул буде Светски дан борбе против хепатитиса. На истој Скупштини донете су препоруке Владама И Министраствима држава чланица о активностима које имају за циљ промовисање, могућности едукације и бољег разумевања вирусног хепатитиса као глобалног проблема светског здравства и подстицања јачања превентивних и контролних мера у вези са овом болешћу.

Детаљније