Право на избор лекара у Дому здравља
17.12.2011 - Др Александар Омеровић

Начелник Службе за здравствену заштиту одраслог становништва са кућним лечењем - Др Александар Омеровић,гостовао је на РТВ Стара Пазова и истакао да изабраног лекара има скоро пет милиона грађана Србије, односно 73,49 одсто становништва,док је у нашој општини тај проценат око 70 посто.Иако се са овим програмом кренуло пре шест година, још увек један број осигураника није се определио за доктора који ће бринути о њиховом здрављу. Они ће то морати да учине до 1. јануара 2012. године, јер у супротном неће моћи да овере здравствену књижицу и имаће право само на хитну медицинску помоћ.

Законом о здравстеном осигурању дефинисано је право на избор лекара у Дому здравља на подручју матичне филијале или на подручју пребивалишта,односно боравишта.Лекар се бира из области опште медицине,педијатрије,стоматологије и жене старије од 15 година из области гинекологије.Изабрани лекар брине о свим сегментима здравља пацијената. Увек је у току са њиховим здравственим стањем и увек има довољно времена за пацијента. Код изабраног лекара прегледи се заказују телефоном и на тај начин избегава чекање -рекао је Др Омеровић.

Детаљније

РЗЗО АПЕЛУЈЕ НА РАЦИОНАЛНИЈУ КУПОВИНУ ЛЕКОВА
05.12.2011 -

У прва три месеца 2011. године подигнуто је два милиона и 30.000 кутија лекова више него у истом периоду прошле године

Директор Републичког завода за здравствено осигурање Александар Вуксановић изјавио је да је број преписаних медикамената у сталном порасту и апеловао на осигуранике РЗЗО да рационалније купују лекове. Пре четири године је осигураницима РЗЗО преписано 70 милиона различитих лекова, а да се ове године очекује да та цифра премаши 100 милиона.

Листа лекова је пре четири године&нбсп;финансијски била дупло мања него данас.Осигураници РЗЗО нерационалним трошењем лекова шкоде себи јер угрожавају здравствено стање, а новац се троши улудо.

Детаљније

Успешно завршен курс
05.12.2011 -

Медицински техничари Дома здравља Јован Јовановић Змај су у петак 02. децембар 2011 успешно завршили курс "школа дијализе" на КБЦ Звездара.Курс је организовало удружење нефролошких сестара србије.Курс је акредитован а сертификати које су том приликом добили признати су у целој Европи.Школу је похађало седам медицинских техничара почев од 17.10.2011.

Детаљније

3.децембар - Међународни дан особа са инвалидитетом
03.12.2011 -

У Србији, према незваничним проценама, живи око 800.000 инвалида о чијим потребама и положају држава и друштво још не воде довољно рачуна.

Број притужби које се односе на кршење права ових грађана је удвостручен и тај податак показује да друштво није у довољној мери уклонило препреке за слободно кретање инвалидних особа, наводи се у саопштењу."Упркос прописима нису одговарајуће прилагођена радна места њиховим потребама, а лицима којима је за самосталан живот потребна подршка, подршку пружамо у институцијама где су одвојени од својих породица.

Детаљније

Лекарски тим службе за хемодијализу
02.12.2011 -

Лекарски тим службе за хемодијализу Дома здравља је током месеца новембра узео учешће на едукативним курсевима нефролога Србије. Нефролошка секција СЛД је 11.11. била организатор стручног састанка у хотелу Релакс, у Ковачици, где су излагане, те разматране, увек актуалне теме у подручју нефрологије.

Едукативни курс "Улога гвожђа у терапији анемије бубрежног порекла" је одржан 25.11. у београдском хотелу Зира, у организацији Удружења нефролога Србије и нефролошке секције СЛД. Након скупа је органозован групни обилазак краљевског комплекса "Бели двор". Оба скупа били су идеална прилика да се лекари наше службе упознају са најновијим смерницама и искуствима струке, те да се представе ужој нефролошкој јавности.

Тестирање на ХИВ у Дому здравља
29.11.2011 -

Обележавање 1.децембра, Светског дана ботбе против сиде, ове године се одвија под слоганом "АКО РЕСКИРАШ,ТРЕБА ДА СЕ ТЕСТИРАШ- БОЉЕ ДА ЗНАШ". С обзиром да у Србији око 1500 особа живи са ХИВ-ом (у Срему 32, у Старој Пазови је у 2011. откривена једна ХИВ+ особа)а према проценама УНАИДС-а још око 3500 особа на зна да је инфицирано, једини начин да се открије да ли је постојао неки ризик за ХИВ инфекцију (случањи , успутни сексуални однос, не заштићен сексуални однос, више сексуалних партнера , размена прибора за наркотике, тетовирање или пирсинг нестерилним прибором) јесте тестирање на ХИВ.

Добровољно, поверљиво , анонимно, бесплатно тестирање ће се обавити 01.12.2011. у просторијама Епидемиолошке службе Дома здравља "Др Јован Јовановић Змај" у Старој Пазови од 7-12 часова.

Реновирана амбуланта у Крњешевцима
25.11.2011 -

У најмањем селу старопазовачке општине, Крњешевцима, детаљно је реновирана амбуланта Дома здравља "Др Јован Јовановић Змај".Свечано отварање је било 25.11.2011.уз присуство председника општине Стара Пазова Горана Јовића, представника Дома здравља, МЗ, пацијената и новинара.

Детаљније

ЦТГ апарат на Гинекологији
01.11.2011 -

Донацијом РОТАРY клуба Стара Пазова, на гинекологији је стављен у функцију нов ЦТГ апарат.

Хвала донаторима у име особља Дома здравља и будућих мајки.