Председник Тадић обишао центар за дијализу
15.03.2012 -

Комплетно опремљен центар за дијализу у Старој Пазовии,у пратњи председника општине Стара Пазова Горана Јовића, и осталих челника наше општине обишао је председник Србије Борис Тадић.

"Ово што сам видео је корак према становништву, људима који имају посебне потребе за лечење, и то је један корак који омогућава олакшање живота, онима који у овом случају трпе бубрежне болести. Поред регионалних центара за дијализу, формирају се центри у оквиру Дома здравља као што је у Старој Пазови. Стара Пазова неће више бити позната само по Кући фудбала него и по свему осталом, изузетно сам задовољан овим што сам видео, стварно свака част", истакао је председник Србије Борис Тадић, обраћајући се присутним докторима, сестрама и челницима општине Стара Пазова.

Детаљније

Обавештење свим службама
15.03.2012 - Комисија за континуирану едукацију ДЗ-а

Дана 17.03.2012 године са почетком у 14.00 часова у позоришној сали у Старој Пазови организован је :

Акредитован едукативни курс "Полно преносиве инфекције и њихов значај".

Предавачи су лекари за јавно здравље Ужице.

Курс је намењен свим запосленим медицинске струке и предвиђено је 6 екстерних бодова.

Интерно предавање
05.03.2012 - Администратор

Дана 09.03.2012 у 14 часова у просторијама превентивног центра, одржаће се интерно предавање на тему ДЕЗИНФЕКЦИЈА И СТЕРИЛИЗАЦИЈА У СТОМАТОЛОШКОЈ ОРДИНАЦИЈИ.

Аутор и предавач је надзорна стоматолошка сестра Ана Барнак.

Позивају се сви заинтересовани да присуствују предавању.

8.март - Светски дан бубрега
02.03.2012 - Преузето са сајта Завода за јавно здравље

Светски дан бубрега обележава се на иницијативу Међународног друштва за нефрологију и Интернационалног Удружења Фондација за бубрег у више од 100 земаља широм света. Од 2006. године обележава се сваког другог четвртка у марту. Циљ је подизање свести о важности бубрега, органа који има кључну улогу у одржавању живота и упознавање јавности да су болести бубрега честе, опасне и излечиве. Слоган овогодишњег Светског дана бубрега је:

"Донирај бубрег-продужи живот".

Детаљније

Обавештење о стручном састанку педијатријске секције
02.03.2012 - Администратор

Дана 03.03.2012. године у времену од 11:00 13:00х у просторијама Дома здравља Инђија у организацији Српског лекарског друштва - Друштво лекара Војводине - Педијатријска секција биће одржан СТРУЧНИ САСТАНАК са следећим програмом:

Program

Национални водичи добре клиничке праксе
10.02.2012 -

Током 2011. године Републичка стручна комисија за израду и имплементацију водича добре клиничке праксе Министарства здравља, уз подршку Агенције за акредитацију здравствених установа Србије, израдила је нових осам Националних водича добре клиничке праксе.

Водичи су доступни на Интернет презентацији Министарства здравља Републике Србије (www.zdravlje.gov.rs)и Агенције за акредитацију здравствених установа Србије (www.azus.gov.rs).

Предавање у центру за превенцију
01.02.2012 -

Дана 03.02.2012 год. у 14 часова у превентивном центру биће одржано предавање на тему "Збрињавање инфективног отпада".

Предавач је Снежана Каурин-Филип - струковна медицинска сестра.

Позивају се сви заинтересовани а посебно све медицинске сестре и све спремачице.

31.јануар-Национални дан у борби против дуванског дима
31.01.2012 - Др Милена Гајић

31.јануар је Национални дан у борби против дуванског дима.Ове године се обележава под слоганом Уживај без дуванског дима.

Већина људи зна да је пушење штетно.Да ли сте сигурни да знате колико је стварно штетно?У Србији пуши 1/3 становника.Због дувана годишње умре око 16000 особа-сваког дана Србија изгуби око 44 живота.Да ли знате због чега?Дувански дим изазива рак плућа,рак усне дупље и грла,рак мокраћне бешике,рак желуца,рак грлића материце,инфаркт,коронарну болест,мождани удар,анеуризму аорте,хроничну опструктивну болест плућа,астму,импотенцију,пушачку ногу,упалу ждрела и гласних жица,оштећење чула мириса,прелом кука.Труднице изложене дуванском диму ризикују превремени порођај и угрожавају здравље своје бебе.

Деца изложена дуванском диму чешће добијају упале дисајних путева,средњег уха и астму.

Дувански дим настаје сагоревањем цигарете и удише се пушењем.Дувански дим садржи 4000 хемикалија од којих је 81 канцерогена.

Детаљније