Реновиране амбуланте у Старим Бановцима и Белегишу
23.04.2013 -

У Старим Бановцима и Белегишу у рекордном року завршено је реновирање објеакта Дома здравља "Др Јован Јовановић Змај" Стара Пазова које је , јуче у пратњи општинског и руководства Дома здравља обишао државни секретар у Министарству здравља Милош Јефтовић.

Детаљније

Лекари Дома здравља „Др Јован Јовановић Змај„ су обележили своју еснафску славу Свете Враче Козму и Дамјана
15.11.2012 -

Према предању, светитељи су помагали и лечили не тражећи за узврат ништа "ради добитка и богаћења, већ Бога ради" па су у народу познати као свети Безсребреници.

Детаљније

Светски дана борбе против дијабетеса
14.11.2012 -

Светски дан борбе против дијабетеса обележава се у тренутку када у свету 366 милиона људи болује од те болести, а у Србији око 600.000 и када број оболелих убрзано расте.

Детаљније

Обавештење свим службама
10.09.2012 -

Дана 22.09.2012 године (субота) у сали у "Белој згради" у Стараој Пазови, Трг Зорана Ђинђића бб са почетком у 10 часова održaće se kurs prve kategorije са temom

УПРАВЉАЊЕ У ЗДРАВСТВУ

- Унапређење менаджмента у здравственој заштити од развоја способности до бољег учинка у раду.

Модератори курса су из Удружења здравствених радника Града Сремска Митровица.

Курс је акредитован за лекаре, стоматологе,фармацеуте,биохемичаре,медицинске сестре и све профиле здравствених радника.

Укупан број учесника је максимално 150.

За учешће на скупу, учесници добијају 6 бодова.

Светски дан без дуванског дима
30.05.2012 -

Светски дан без дуванског дима - 31. мај, који се ове године обележава са темом "Уплитање дуванске индустрије", има за циљ да се унапреди свест о потреби спровођења мера на разоткривању покушаја дуванске индустрије да спречи примену Оквирне конвенције о контроли дувана.Дуванска индустрија користи различите тактике да би утицала на политике контроле дувана, од улагања у социјалне програме, финансирања научних и истраживачких установа, до покретања парница против држава.

Светска здравствена организација је донела Водич за примену оних чланова Оквирне конвенције о контроли дувана који се односе заштиту политика јавног здравља од комерцијалних и других интереса дуванске индустрије. Водичем су предложене мере које, између осталог, ограничавају интеракцију са дуванском индустријом и обезбеђују транспарентност одлука у области контроле дувана.

Детаљније

22. Недеља здравља уста и зуба
25.05.2012 -

Под слоганом "Право је време за здрав осмех" обележена је 22.Недеља здравља уста и зуба, као круна свеукупних годишњих активности за очување и унапређење оралног здравља становништва Србије, у организацији Стоматолошког факултета Универзитета у Београду и Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут"

Детаљније

Обележен дан сестринства
14.05.2012 -

Дом здравља Др Јован Јовановић Змај у Старој Пазови је у суботу 12.05.2012 пригодним културно- уметничким програмом обележио Међународни дан сестринства који се прославља 12. маја у част рођења Флоренс Најтингејл, прве медицинске сестре која је истовремено била и утемељивач ове професије. У име установе присутне је поздравио директор др Жељко Катић, који је честитајући медицинским сестрама празник истакао да су оне стубови функционисања старопазовачког Дома здравља.Свечаност старопазовачког Дома здравља увеличао је Градски хор под руководством Радмиле Андрејевић, који је извео пет атрактивних композиција из свог богатог репертоара.

Детаљније

Свечано отворен регионални Центар за хемодијализу
03.04.2012 - Тањуг, РТВ

У Старој Пазови је данас отворен регионални Центар за хемодијализу, који ће моћи да прими 60 пацијента, захваљујући донацији Владе Италије од око 3,5 милиона евра.

Председник општине Горан Јовић је рекао да је тај центар јединствен у овом делу Србије, који ће допринети и позитивном европском имиджу Старе Пазове, а пацијенти више неће морати на дијализу да путују у Београд или Сремску Митровицу.

Директорка Канцеларије италијанске кооперације у Београду Санта Моле рекла је новинарима, након отварања и обиласка Центра за дијализу, да је Влада Италије за донацију апарата тој здравственој установи издвојила око 3,5 милиона евра.

Детаљније