Obaveštenje o dežurstvu za vreme božićnih praznika
03.01.2019 -

Radno vreme u ambulantama Doma zdravlja za vreme božićnih praznika:

Ponedeljak 07.01. :

Ambulanta Stara Pazova:

- Opšta praksa od 8 do 14 časova,

- Pedijatrija od 8 do 14 časova.

Ambulanta Nova Pazova:

-Opšta praksa od 8 do 14 časova,

- Pedijatrija od 8 do 14 časova.

Ambulanta Stari Banovci:

- Opšta praksa od 8 do 12 časova,

Apoteka prati rad opšte prakse.

Služba hitne medicinske pomoći radi sa pojačanim ekipama za vreme praznika.

Obaveštenje o dežurstvu za vreme državnog praznika
09.11.2018 -

Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih stanovnika (opšta medicina)

12.11.2018. (ponedeljak) u ambulantama opšte medicine u Staroj Pazovi i Novoj Pazovi organizovano je dežurstvo u vremenu od 09-15 časova, a u ambulanti opšte medicine u Starim Banovcima organizovano je dežurstvo u vremenu od 09-13 časova.

Služba za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece (pedijatrija)

12.11.2018.(ponedeljak) na odeljenju pedijatrije u Staroj Pazovi i Novoj Pazovi organizovano je dežurstvo u vremenu od 09-15 časova.

Apoteke Doma zdravlja prate rad službi opšte medicine tako da će građani biti u mogućnosti da podignu propisanu terapiju.

Služba za hitnu medicinsku pomoć radi sa pojačanim ekipama za vreme praznika.

Služba hemodijalize radi po rasporedu od ponedeljka.

Nedelja zdravlja usta i zuba 2018
14.05.2018 -

U Srbiji će se  od 14. do 20. maja 2018. obeležiti XVIII "Nedelja zdravlja usta i zuba". Ova kampanja se obeležava u organizaciji Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", mreže instituta/zavoda za javno zdravlje i Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Mnogobrojne predškolske ustanove, škole, zaposleni u prosveti, predškolska deca, učenici i njihovi roditelji, kao i zdravstveni radnici iz službi za stomatološku zdravstvenu zaštitu domova zdravlja daju veliki doprinos uspehu kampanje.

Ove godine, Nedelja zdravlja usta i zuba se obeležava pod sloganom "Zdravi zubi u zdravoj porodici". Slogan kampanje ukazuje na značaj porodice u formiranju zdravih stilova života i aktivnom odnosu prema očuvanju oralnog zdravlja. Slogan je u skladu i sa istraživanjima koja pokazuju da su znanje i navike roditelja u vezi sa oralnom higijenom povezane sa očuvanjem oralnog zdravlja dece.

Kao i svake godine Dom zdravlja učestvuje u ovoj akciji. Tokom cele godine služba dečije i preventivne stomatologije radi na preventivnom programu a u toku ove nedelje akcenat je na najmlađima - deci predškolskog uzrasta.

U toku ove nedelje služba dečije stomatologije obilaziće predškolske ustanove u celoj opštini, družeći se sa decom uz adekvatan program i to:

Ponedeljak : Krnješevci , Vojka , Nova Pazova,

Utorak: Stara Pazova,

Sreda: Golubinci,

Četvrtak: Surduk , Belegiš , Stari Banovci ,

Petak: Novi Banovci i Kablar.

Cilj aktivnosti u okviru ove kampanje je informisanje i sticanje znanja u vezi sa značajem i načinima očuvanja oralnog zdravlja u cilju njegovog očuvanja. Ostvarivanje predviđenih aktivnosti omogućeno je zajedničkim angažovanjem zdravstvenih i obrazovnih ustanova, uz učešće zaposlenih, učenika i njihovih roditelja, medija (štampe, televizije, radija) društveno-humanitarnih, sportskih, rekreativnih, kulturnih i drugih organizacija i udruženja

Više o Nedelji zdravlja usta i zuba 2018 možete pročitati ovde.

Nedelja imunizacije u Evropskom regionu SZO
23.04.2018 -

Nedelja imunizacije je godišnji događaj čiji je opšti cilj povećanje obuhvata imunizacijom jačanjem uverenja o potrebi zaštite svakog deteta/osobe od bolesti koje se mogu sprečiti vakcinacijom, sa posebnim akcentom na decu iz teško dostupnih vulnerabilnih i marginalizovanih grupa, koji je inicirala SZO u oktobru 2005. godine, a u čije obeležavanje se uključila Srbija od početka.

Obeležavanje ove trinaeste nedelje po redu u Evropskom regionu, obeležava se istovremeno u svim regionima SZO.

Nedelja imunizacije u Evropskom regionu je inicijativa koja je koordinirana od strane Regionalne kancelarije SZO za Evropu u saradnji sa zemljama članicama i partnerima u cilju povećanja obuhvata i izgradnji pozitivnih stavova u vezi neophodnosti imunizacije. Imunizacija je rezultat kolektivne odgovornosti. Učinite sve da Vi i članovi Vaše porodice budete pravovremeno i potpuno vakcinisani.

Više o Nedelji imunizacije možete pročitati ovde.

Srećna Nova 2017. godina
30.12.2016 -

U ime kolegijuma Doma zdravlja "Dr Jovan Jovanović - Zmaj" i svoje lično ime, svim zaposlenim radnicima naše ustanove, poslovnim saradnicima i korisnicima naših usluga želim srećnu i uspešnu Novu 2017. godinu.

Direktor,

Dr Aleksandar Omerović, spec. interne medicine

Raste broj obolelih od gripa
26.12.2016 -

Prema onome što beleže epidemiolozi u gradskim zavodima i u Institutu za javno zdravlje "Batut" broj obolelih od gripa i oboljenja slična gripu raste, i u odnosu na prošlu nedelju veći je za nekoliko hiljada u svim krajevima Srbije.

Broj obolelih od gripa sve je veći. Raste i broj obolelih od respiratornih infekcija. Samo u Beogradu zabeleženo je više od 20 hiljada obolelih, vrtiće i škole ispraznio je stomačni virus. Epidemiolozi upozoravaju da bi uskoro mogla da bude proglašena epidemija. U nekim bolnicama već su zabranjene posete, da se ne bi širio virus.

Slična situacija je i u staropazovačkoj opštini. Veliki broj dece i odraslih javlja se u ambulante sa simptomima povišene telesne temperature, bolovima u mišićima i zglobovima kao i jezom i drhtavicom.

Praktične savete i preporuke daje Dr Sanja Grnović u prilogu koji možete pogledati ovde.

IN MEMORIAM - Dr Živojin (Žikica) Surdučki, specijalista pedijatrije (1929-2016)
15.12.2016 -

Dana 15.12.2016. godine preminuo je dr Živojin (Žikica) Surdučki, specijalista pedijatrije, dugogodišnji načelnik svih dispanzerskih službi Doma zdravlja u Staroj Pazovi, osnivač službe za zdravstvenu zaštitu dece i jedan od najistaknutijih lekara koji je radio u Domu zdravlja "Dr Jovan Jovanović Zmaj" Stara Pazova.

Sa funkcije načelnika je i otišao u penziju 1997. godine.

Bio je izuzetno posvećen u svom radu, uvodio je brojne novine.

NJegov rad nije bio uzaludan,samanjena je stopa smrtnosti kod novorođenčadi na teritoriji opštine Stara Pazova.

Dr Surdučki će biti sahranjen na staropazovačkom groblju 16.12.2016. godine u 14,00 časova.

Seka Aleksić pomogla petoro novorođenčadi sa teritorije staropazovačke opštine
30.11.2016 -

Majkama novorođenčadi iz porodica slabijeg materijalog stanja sa teritorije staropazovačke opštine danas je u svečanoj sali Doma zdravlja "Dr Jovan Jovanović Zmaj" u Staroj Pazovi uručena bebi oprema u okviru akcije čiji su inicijatori direktor ove ustanove dr Aleksandar Omerović i estradna umetnica Seka Aleksić.

Za petoro novorođenčadi sa teritorije opštine Stara Pazova obezbeđena je kompletna bebi oprema u vidu kolica, pelena, dečje garderobe, posteljinu, igračke i bebi kozmetike koja će ovim porodicama značiti u prvim danima života njihove dece. Seka Aleksić je jedna od javnih ličnosti koja se već duži niz godina bavi humanitarnim radom i kako kaže rado se odaziva humantiranim akcijiama koje imaju za cilj da pomognu deci. Kako su najavili inicijatori ove akcije i u narednom periodu mogu se očekivati slične akcije koje će omogućiti kvalitetnije odrastanje najmlađih.

TV prilog.