Akcija Doma zdravlja

Акција бесплатног мерења крвног притиска и шећера

Акција Дома здравља др Ј.Ј.Змај која је одржана 11.07.2023. у којој су наши лекари у градском парку разговарали са грађанима, давали савете и мерили притисак и шећер је протекла успешно. Током преподнева наш штанд је посетило око 100 људи у потреби за саветом и прегледом. Заинтересованост и позитивне рекације грађана нас подстичу на организовање и у будућности сличних акција.

_______________________________________________________

Predavanje

Предавање на тему ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА

На иницијативу директорке ДЗ “Ј.Ј.Змај” др Светлане Дудић у сарадњи са психологом ДЗ Иреном Радиновић у периоду од 25.05.2023. године одржане су трибине на тему „Препознај и заустави насиље међу децом“ које су биле намењене родитељима са циљем лакшег препознавања и превенције насиља међу децом основношколског узраста као и средњешколског узраста.

На трибинама су нам били гости предавачи испред ЦСР Ст.Пазова колеге педагог и специјални педагог, као и представници МУП-а, који су говорили на ову тему из угла рада установа које представљају.

Обзиром на уочен пораст вршњачког насиља у раду са децом и одрасилма желели смо да што већем броју родитеља приближимо рад наших служби, а пре сега укажемо на то када и како се могу обратити за психолошку помоћ и подршку у тим ситуацијама. Наша идеја и потреба је била да свој рад приближимо што већем броју грађана, укажемо на важност теме и дамо допринос бољем, мирнијем и лепшем одрастању наше деце. Уколико се посумња или примети да дете трпи насиље или дете испољава насилничко понашање, увек се можете обратити психологу Дома здравља ради супортативног разговора и тиме помоћи свом детету.

_______________________________________________________

sistematski

33. НЕДЕЉА ЗДРАВЉА УСТА И ЗУБА – „ЧУВАМ СВОЈЕ ЗУБЕ, ПОНОСИМ СЕ ОСМЕХОМ”

Недеља здравља уста и зуба се традиционално, од 1991. године, обележава треће недеље маја бројним активностима у којима учествује стручна јавност, али и општа популација.

Ове године, као и претходне, Недеља здравља уста и зуба се обележава под слоганом „Чувам своје зубе, поносим се осмехом” који наглашава значај доброг оралног здравља за опште здравље и за свакодневне активности као што су говор и смех. Орално здравље је значајан показатељ општег здравља, благостања и квалитета живота и не представља само здравље зуба, већ и усне дупље укључујући и здрав језик, меко и тврдо непце, десни, усне.

Централна манифестација недеље уста и зуба одржати 19.05.2023.год. у 9,30х у Градском парку!

Више о Недељи здравља уста и зуба можете прочитати овде: Nedelja zdravlja usta i zuba

_______________________________________________________

Успешно завршена реакредитација Дома здравља

Dom zdravlja Stara Pazova

Дом здравља “Др Јован Јовановић - Змај” је добио сертификат о акредитацији који додељује Агенција за оцењивање здравствених установа Србије. Сертификат о акредитацији старопазовачки Дом здравља је добио на максималних седам година, до 2029. године, што представља и највишу оцену која се даје и која га сврстава међу најбоље у Србији. Испуњеност акредитацијских стандарда колектив је остварио у изузетно високом проценту, чак 96 процената.

Дом здравља у Старој Пазови има више од 400 запослених, више од 16 објеката и један је од ретких који има Центар за хемодијализу. Такође се убраја међу највеће примарне здравствене установе у Србији.

Поменути сертификат директорки Дома здравља др Светлани Дудић уручио је Владимир Арсеновић, директор Агенције за акредитацију здравствених установа Србије.

Приоритети локалног здравственог колектива у наредном периоду су квалитет рада, повећање броја кадрова и занављање апаратуре. Овом приликом директорка Дудић се захвалила локалној самоуправи на безрезервној подршци, као и Покрајинском секретаријату за здравство и републичком Министарству здравља који су препознали ову установу као прву институцију са којом су пацијенти у непосредном контакту.

Uspešno završena reakreditacija Doma zdravlja - TV prilog

Dom zdravlja u Staroj Pazovi među najboljima u Vojvodini

_______________________________________________________

Општина Стара Пазова донирала 5 нових возила Дому здравља

Dom zdravlja Stara Pazova

Возни парк Дома здравља “Др Јован Јовановић Змај” унапређен је и богатији за два нова санитета и три путничка возила, које је данас директорки ове установе, др Светлани Дудић уручио први човек општине Стара Пазова, Đорђе Радиновић. Реч је о возилима која ће се користити за потребе хитне службе, службе кућног лечења , патронажне службе и других.

У последње две године заједно са овом донацијом, Дому здравља поклоњено је 11 возила, а из буџета општине је за ту намену издвојено близу 40 милиона динара. Новија и боље опремљена возила значе и бржи излазак на терен, што онда подразумева и бржу и ефикаснију интервенцију здраствених радника, баш на лицу места.

Иако локална самоуправа није оснивач здравствене установе, препознаје потребу улагања у здравство, које представља један од приоритета општине Стара Пазова. Први човек општине је овом приликом најавио и пројекат реконструкције Дома здравља у Новој Пазови, као и централног Дома здравља у Старој Пазови али и обећао наставак сарадње у будућности.

Opština Stara Pazova donirala 5 novih vozila Domu zdravlja - TV prilog

_______________________________________________________

Видео прилози о активностима у Дому здравља

Help Desk/Ostvarivanje tuđe nege i pomoći - TV prilog

Da li zabraniti mobilni telefon u školi? - TV prilog

Kako postupiti kod udoda stršljena - TV prilog

Help desk/Depresija i Anksiozna stanja/Gost: psiholog Irena Radinović - TV prilog

Kako klima uređaji utiču na naše zdravlje - TV prilog

Na Pazovačkim bazenima brinu o bezbednosti kupača - TV prilog

Leteli crepovi - padala stabla - TV prilog

Zbog visokih temperatura povećan je broj pacijenata u službi hitne pomoći - TV prilog

Završene tribine o sprečavanju vrsnjačkog nasilja - TV prilog

Tik tok izazovi opasni po život - TV prilog

Predavanje za maturante u Beloj zgradi u Staroj Pazovi - TV prilog

Tribina Prepoznaj i zaustavi nailje među decom u Staroj Pazovi - TV prilog

Naše medicinske sestre - naša budućnost - TV prilog

Nagle promene vremena utiču na zdravlje - TV prilog

Vodimo brigu o zdravlju bubrega - TV prilog

Šta je anemija i kako se prepoznaje - TV prilog

U staropazovačkoj Gimnaziji održano predavanje na temu mentalnog zdravlja - TV prilog

_______________________________________________________

Dom zdravlja Stara Pazova

Дом здравља "Др Јован Јовановић Змај" Стара Пазова

Дом здравља "Др Јован Јовановић Змај" Стара Пазова је здравствена установа која пружа услуге примарне здравствене заштите на територији општине Стара Пазова. Дом здравља је организован у Старој Пазови а здравствене станице су организоване у Новој Пазови, Старим Бановцима, Новим Бановцима, Белегишу, Сурдуку, Голубинцима и Војки, док је у Крњешевцима организован рад амбуланте. У Старој Пазови је организован рад апотеке, док је при свакој здравственој станици организован рад апотекарске станице.

Prezentacija Doma zdravlja "Dr Jovan Jovanović Zmaj"

Вршилац дужности директора је Др Светлана Дудић , специјалиста интерне медицине.

Помоћник директора за медицинска питања је Др Зорица Диковић - специјалиста гинекологије

Помоћник директора за правне послове је Весна Новаковић - дипломирани правник

Помоћник директора за економске послове је Марјановић Винка - дипломирани економиста

Др Петар Јовановић, је овлашћено лице за комуникацију са јавношћу испред Дома здравља "Др Јован Јовановић Змај" Стара Пазова.

Главна медицинска сестра Дома здравља је Грујић Слађана, дипломирани економиста за менаџмент у здравству.

_______________________________________________________