Успешно завршена реакредитација Дома здравља

Dom zdravlja Stara Pazova

Дом здравља “Др Јован Јовановић - Змај” је добио сертификат о акредитацији који додељује Агенција за оцењивање здравствених установа Србије. Сертификат о акредитацији старопазовачки Дом здравља је добио на максималних седам година, до 2029. године, што представља и највишу оцену која се даје и која га сврстава међу најбоље у Србији. Испуњеност акредитацијских стандарда колектив је остварио у изузетно високом проценту, чак 96 процената.

Дом здравља у Старој Пазови има више од 400 запослених, више од 16 објеката и један је од ретких који има Центар за хемодијализу. Такође се убраја међу највеће примарне здравствене установе у Србији.

Поменути сертификат директорки Дома здравља др Светлани Дудић уручио је Владимир Арсеновић, директор Агенције за акредитацију здравствених установа Србије.

Приоритети локалног здравственог колектива у наредном периоду су квалитет рада, повећање броја кадрова и занављање апаратуре. Овом приликом директорка Дудић се захвалила локалној самоуправи на безрезервној подршци, као и Покрајинском секретаријату за здравство и републичком Министарству здравља који су препознали ову установу као прву институцију са којом су пацијенти у непосредном контакту.

Uspešno završena reakreditacija Doma zdravlja - TV prilog

Dom zdravlja u Staroj Pazovi među najboljima u Vojvodini

_______________________________________________________

Општина Стара Пазова донирала 5 нових возила Дому здравља

Dom zdravlja Stara Pazova

Возни парк Дома здравља “Др Јован Јовановић Змај” унапређен је и богатији за два нова санитета и три путничка возила, које је данас директорки ове установе, др Светлани Дудић уручио први човек општине Стара Пазова, Đорђе Радиновић. Реч је о возилима која ће се користити за потребе хитне службе, службе кућног лечења , патронажне службе и других.

У последње две године заједно са овом донацијом, Дому здравља поклоњено је 11 возила, а из буџета општине је за ту намену издвојено близу 40 милиона динара. Новија и боље опремљена возила значе и бржи излазак на терен, што онда подразумева и бржу и ефикаснију интервенцију здраствених радника, баш на лицу места.

Иако локална самоуправа није оснивач здравствене установе, препознаје потребу улагања у здравство, које представља један од приоритета општине Стара Пазова. Први човек општине је овом приликом најавио и пројекат реконструкције Дома здравља у Новој Пазови, као и централног Дома здравља у Старој Пазови али и обећао наставак сарадње у будућности.

Opština Stara Pazova donirala 5 novih vozila Domu zdravlja - TV prilog

_______________________________________________________

Дом здравља "Др Јован Јовановић Змај" Стара Пазова

Dom zdravlja Stara Pazova

Дом здравља "Др Јован Јовановић Змај" Стара Пазова је здравствена установа која пружа услуге примарне здравствене заштите на територији општине Стара Пазова. Дом здравља је организован у Старој Пазови а здравствене станице су организоване у Новој Пазови, Старим Бановцима, Новим Бановцима, Белегишу, Сурдуку, Голубинцима и Војки, док је у Крњешевцима организован рад амбуланте. У Старој Пазови је организован рад апотеке, док је при свакој здравственој станици организован рад апотекарске станице.

Prezentacija Doma zdravlja "Dr Jovan Jovanović Zmaj"

Вршилац дужности директора је Др Светлана Дудић , специјалиста интерне медицине.

Помоћник директора за правне послове је Весна Новаковић - дипломирани правник

Помоћник директора за економске послове је Марјановић Винка - дипломирани економиста

Др Петар Јовановић, је овлашћено лице за комуникацију са јавношћу испред Дома здравља "Др Јован Јовановић Змај" Стара Пазова.

Главна медицинска сестра Дома здравља је Грујић Слађана, дипломирани економиста за менаџмент у здравству.